Start "Vlaanderens Mooiste" in Antwerpen

19-02-2017

Binnenkort is het zo ver, Wouter Vandenhaute brengt de start van De Ronde van Vlaanderen naar Antwerpen. Zeker een goede zaak voor zowel De Ronde als voor Antwerpen.

Antwerpen kan De Ronde op internationaal vlak naar een hoger niveau tillen en De Ronde kan Antwerpen mee promoten als dé Sport Stad van Vlaanderen samen met dat andere sporticoon: de 10miles. Ervaring met het organiseren van wielerwedstrijden is in Antwerpen al zeker met o.a. de start van De Scheldeprijs (de oudste Belgische wielerwedstrijd) en de na-tour derny in augustus.

De economische meerwaarde die zo'n groots opgezet evenement met zich meebrengt valt moeilijk te becijferen. Onderzoek geeft wel aan dat dagjestouristen gemiddeld zo'n €85 per dag/per persoon uitgeven. Neem dan nog de 16.000 fietsers (+ hun aanhang) die de dag ervoor het hele parcours afleggen en je komt aan een mooi getal...

Ik heb het geluk gehad om voor BASE enkele jaren mee te draaien in de organisatie van Flanders Classics. "Professioneel" is daar een understatement in de uitwerking van hun concept.

Wij gaan alvast bekijken wat we met onze handelskernen en handelaars in en rond Antwerpen kunnen bijdragen tot een eerste geslaagde start in Antwerpen van "Vlaanderens Mooiste"!

Wim Dekoning & Nico Volckeryck